Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena Šalčininkų kultūros centre

  • Paskelbta: 2023-03-13
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 11-ąją šalčininkiečiai skyrė gražiausius žodžius Lietuvai ir jos nepriklausomybei. Šalčininkų kultūros centre įvyko šventinis minėjimas, kuriame pasirodė Šalčininkų lopšelio – darželio „Vyturėlis“ mažieji artistai, Šalčininkų S. Moniuškos, Eišiškių muzikos, Jašiūnų muzikos mokyklų auklėtiniai – daug nepaprastų talentų vienoje scenoje.

Šalčininkų kultūros centre minėjimas prasidėjo Tautiška giesme, po kurios galėjome išgirsti Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Gžegož Jurgo sveikinimo žodžius.

Pirmieji scenoje pasirodė patys mažiausi, bet drąsūs „Vyturėlio“ darželinukai, skambiai ir nuoširdžiai pasveikinę publiką su švente. Po jų į sceną žengė labiau patyrę atlikėjai – Šalčininkų S. Moniuškos menų mokyklos choreografijos skyriaus mokinės, jungtinis jaunučių ir jaunių choras ir publikos pamėgtas pučiamųjų instrumentų orkestras. Eišiškių muzikos mokyklos talentus koncerte reprezentavo jaunučių ir jaunių choras, Jašiūnų muzikos mokykla į šventę delegavo jaunučių chorą.

Prie jų ugdymo prisidėjo ne mažiau talentingi ir kūrybingi mokytojai: pučiamųjų orkestro vadovas ir dirigentas Rimantas Rutkauskas, dirigentės Elvyra Savickaja, Natalija Ragožienė, akompaniatorės Guoda Indriūnaitė ir Taisija Kuščenko, dirigentės Olga Karčevska ir Olga Zinevič, choro vadovė Irina Radevič, choreografės Marija Dedel – Družina ir Irma Jankūnienė, priešmokyklinio ugdymo mokytos  Janina Radevič, Olga Misiuk, Gražina Baldovskienė, meninio ugdymo mokytoja Natalija Šilobrit.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena – tai ta diena, kai stiprėja žinojimas, jog valstybė neatsiejama nuo piliečių. Sąžiningai atlikime savo pareigą Tėvynei, saugokime ją ir puoselėkime jos vertybes! Su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena!

 

Daugiau skaitykite čia: https://www.salcininkai.lt/naujienos/394/salcininkuose-pamineta-lietuvos-nepriklausomybes-atkurimo-diena:14816                 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos