Šventinis koncertas KALĖDŲ ŠVIESA

  • Paskelbta: 2022-12-21
  • Kategorija: Renginiai

Gražiausių žiemos švenčių sūkuryje Eišiškių muzikos mokyklos bendruomenė sukvietė savo artimuosius bei miestelio gyventojus į šventišką muzikos koncertą KALĖDŲ ŠVIESA, kuris vyko gruodžio 20 d. Eišiškių laisvalaikio ir verslo centro salėje.

Šventės pradžioje vedančiosios Sylvija Doda ir Adriana Malinovska pasveikino visus susirinkusius artimuosius bei svečius. Tradiciškai koncerto pradžioje sveikinimo žodį tarė Šalčininkų rajono savivaldybės mero patarėjas Valdemar Sliževski. Jis džiaugėsi, kad atsidūrė nepakartojamoje žiemos kelionėje po muzikos pasaulį, linkėjo bendruomenei šilumos ir jaukumo namuose bei perdavė Šalčininkų rajono savivaldybės mero Zdzislavo Palevičiaus šventinius  sveikinimus susirinkusiems.

Kasdienis grojimas ne visada teikia pasitenkinimą bei tampa rutina, tad koncertai proga draugams, artimiesiems parodyti, jog muzika gali nudžiuginti ne tik atlikėją, bet ir jo klausančius. Kur dar geriau galima atsiskleisti, jei ne mylimų mokytojų – kasmet rengiamame Kalėdiniame koncerte.

Koncerto metu buvo galima išgirsti Tomašo Suckel, Karolinos Gotoveckos, Emilijos Lenkevič, Evos Markel, Dorotos Voitkevič bei ansamblio Erikos Monkevič ir Ernestos Kolomyckos  fortepijonu atliekamus kūrinius. Mokinius Paruošė mokytojos Lilija Ščevil ir Greta Giedraitė.

Svečiai pasiklausė mūsų dviejų ankstyvojo muzikinio ugdymo grupių daineles bei Danielos Černiavskos solinio pasirodymo. Mokinius paruošė mokytoja Laurita Rozmyslovičienė, mokiniams akompanavo mokytoja Guoda Indriūnaitė.

Didelėje scenoje pasirodė Rafal Tomaševskij, Konrad Šarkovski ir Dominika Šimulevič, kurie mūsų svečiams grojo akordeonu. Mokinius paruošė mokytojas Edvard Volkovskij.

Mokyklos mažasis duetas Auksė Rozmyslovičiūtė ir Augustas Krasimov sudainavo dvi daineles apie Kalėdų senelį ir vabaliukus. Mokinius paruošė mokytoja Elvyra Savickaja, akompanavo mokytoja Lilija Ščevil.

Taip pat galėjome pasiklausyti Monikos Kodis, Viktorijos Kodis bei Emilijos Stančik atliktus nuostabius kūrinius smuiku. Mokines paruošė mokytoja Emilija Žemaitytė, akompanavo mokytoja Guoda Indriūnaitė.

Išgirdome mokyklos nuostabiuosius  Jaunučių, Jaunių chorą bei vokalinį ansamblį, kurie savo dainose perdavė Kalėdinę dvasią, šilumą bei ramybę.mokinius paruošė choro vadovė Elvyra Savickaja, akompanavo mokytoja Lilija Ščevil.

Artėjant šventei į pabaigą, mūsų mokyklos direktorė Laurita Rozmyslovičienė tarė sveikinimo žodį. Ji dėkojo susirinkusiems tėveliams bei svečiams už tai, kad jie rado laiko ateiti į koncertą. Mokiniams dėkojo už jų įdėtas pastangas, atsakingumą ir puikiai pavykusį koncertą. Mokyklos direktorė linkėjo gražių, jaukių ir šiltų artėjančių Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų.

Nuoširdžiai dėkojame visiems susirinkusiems svečiams už jų karštus plojimus mūsų mokiniams, už šypsenas ir šilumą, už nuoširdžias padėkas.

Taip pat norime padėkoti mūsų mokyklos buvusioms mokinėms Sylvijai Dodai ir Adrianai Malinovskai, kad tokią mums svarbią akimirką buvo kartu su mumis ir pravedė šventę.

Dėkojame Eišiškių laisvalaikio ir verslo centrui už galimybę susirinkti jų didžiojoje koncertų salėje.

Advento metas ir pati į gilų žiemos miegą panirusi gamta žmogų natūraliai veda į susikaupimą, maldą, gilius apmąstymus, sąmoningą pasiruošimą Kalėdų šventei ir jos teikiamam džiaugsmui.

Nuoširdžiai sveikiname su artėjančiomis šventėmis – šv. Kalėdomis ir Naujaisiais Metais. Linkime ramių ir jaukių švenčių su artimais žmonėmis, sveikatos, stiprybės ir santarvės ateinančiais 2023-tais metais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos