XXI a. šiuolaikinio kompozitoriaus vakaras

  • Paskelbta: 2022-04-05
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 4 d. Eišiškių muzikos mokyklos erdvę užliejo šiandienos kompozitorių muzikos garsai. Mokyklos erdvėje, tarp garo katilų, variklių ir galybės sraigtelių, skambėjo šiuolaikinių kompozitorių kūriniai. Šią dieną mūsų mokykloje vyko XXI a. šiuolaikinio kompozitoriaus vakaras.

Šio ypatingo vakaro eigoje galėjome išgirsti apie Aleksandro Smelkovo muziką ir literatūrą, pasivaikščiojimus po miškus. Jo muzikinės kompozicijos plačiai atliekamos koncertų vietose ir teatro scenose Rusijoje ir užsienyje. Jo kūrinių atlikime dalyvavo iškilūs muzikantai.

William Gillock yra amerikiečių kompozitorius. Jis parašė daug fortepijono kūrinių vaikams. Jo muzika melodinga, mėgstama vaikų ir pedagogų.

Vytautas Miškinis pagarsėjo ir kaip kompozitorius, sukūręs per 250 dainų vaikų chorams ir solistams, apie 100 stambių religinių kūrinių. Nuo 1980 m. respublikinių dainų švenčių ir chorų sąskrydžio dirigentas.

Inga Šeduikienė mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Daug kuria dainų rinkinių vaikams, mokyklinukams ir priešmokyklinukams.

Beata Juchnevič – mūsų mokyklos absolventė. Ji nuo vaikystės jautė nepaaiškinamą trauką kūrybai. Kaip kompozitorė, Beata aktyviai dalyvauja šiuolaikinės muzikos koncertiniame gyvenime. Jos muziką galima išgirsti įvairiuose projektuose ir festivaliuose.Lietuvos kompozitorių sąjunga yra išleidusi kompozitorės kūrinių. Kompozitorė 2020 metais įkūrė šiuolaikinės muzikos ansamblį „Fluorescence“.

Dennis Alexander – amerikiečių kompozitorius. Kuria kūrinius fortepijonui, dainas, oranžuoja.

Laimutis Antanas Vilkončius – lietuvių kompozitorius, pedagogas, meno renginių organizatorius. Jis yra produktyvus ir įvairiapusis kompozitorius, sukūręs nemažai kūrinių chorui, orkestrui, ansambliams. L. A. Vilkončius parašė virš 90 dainų.

Šie kompozitoriai nuolat perbraižo ir plečia šiuolaikinės muzikos horizontus, reprezentuoja šalį ir tampa neatsiejama šiandienos muzikinio pasaulio dalimi.  Šių kompozitorių kūryboje galime išgirsti, kaip jungiasi mūsų ir kitų kultūrų įtakos.

Po šio pilno įspūdžių vakaro mokiniams buvo įteikti padėkos raštai už dalyvavimą XXI a. šiuolaikinio kompozitoriaus vakare, o mokytojai gavo padėkas už puikų mokinių parengimą XXI a. šiuolaikinio kompozitoriaus vakarui.

Širdingai dėkojame mokytojai Elvyrai Savickajai už suorganizuotą renginį, kuris ateityje taps tradicija bei mokytojams Lilijai Ščevil, Natalijai Žukauskienei, Edvardui Volkovskiui, Romualdai Pridotkienei, Lauritai Rozmyslovičienei ir Arūnui Vytautui Staškui už nuostabų mokinių parengimą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos