Mokyklos 50-ies metų jubiliejus

  • Paskelbta: 2016-05-13
  • Kategorija: Renginiai

          2016 m. gegužės 13 dieną Eišiškių muzikos mokykla šventė 50-tąjį gimtadienį. Įspūdinga, tikrų jausmų, nuoširdumo ir muzikos pripildyta šventė surengta Eišiškių miesto bendruomenės centro salėje. Čia susirinko visa mokyklos bendruomenė,  draugai, bičiuliai,  kultūros, švietimo ir su mokykla bendradarbiaujančių įstaigų atstovai, kolegos. Jubiliejiniame gimtadienyje viešėjo ir garbūs svečiai: LR Seimo narys Leonard Talmont, Šalčininkų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Jadvyga Sinkevič, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Josif Rybak, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Regina Markevič, vyr. specialistė Halina Smykovska, Eišiškių seniūnas Miroslav Bogdiun, Šalčininkų rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Gražina Zabarauskaitė, draugijos „Wspólnota Polska“ Kujavijos-Pamario skyriaus ir Chelmžos (Lenkija) muzikos mokyklos delegacijos, rajono švietimo įstaigų vadovai, pedagogai, mokinių tėvai, mokyklos absolventai. Taip pat į šventę atvyko pirmoji mokyklos direktorė Marija Kurto, kuri vadovavo mokyklai 36 metus.

Sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorė Anželika Siliukienė. Ji papasakojo mokyklos istoriją, prisiminė ir pagerbė į amžinybę  išėjusius kolegas, pasidžiaugė mokinių pasiekimais. “Šiandien galime atsigręžti ir pažvelgti į jau nueitą kelią, į padarytus darbus, pasidžiaugti pasiekimais. Šis gražus jubiliejus byloja apie turtingą patirtį, brandą, reikšmę ir mokyklos reikalingumą mūsų bendruomenėje. Mūsų mokykla kaip mažas garstyčios grūdelis per tuos dešimtmečius augo, augino, tobulėjo, puoselėjo kiekvieną mokinį ir talentą, o šiandien gali džiaugtis tikrai gražiais vaisiais. Mūsų mokyklos bendruomenę – mokinius, mokytojus, kitus darbuotojus, tėvelius, vadovus – galima palyginti su simfoniniu orkestru. Kai visi orkestre gerai atlieka savo partijas, tuomet išgirstame, nuostabią muziką, – kalbėjo direktorė."

           Žodis buvo suteiktas pirmajai mokyklos direktorei Marijai Kurto. Atsukusi laikrodį atgal, direktorė papasakojo apie nelengvą kelią, begalinį norą išsaugoti mokyklą, pasidžiaugė kolegų darbais bei dabartinių mokinių pasiekimais.

          Per 50 metų keitėsi daug kas, bet įstaigos dvasia bei siekis auginti kūrybingas asmenybes, kurios norėtų suprasti grožį, visais laikais išliko. Eišiškių muzikos mokyklos mokiniai įvertinami įvairiuose respublikos ir tarptautiniuose konkursuose. Mokinių ir mokytojų meniniai kolektyvai puikiai reprezentuoja kraštą bei Lietuvą. Per visus mokyklos gyvenimo metus ją baigė 360 absolventų, iš jų virš keturiasdešimt pasirinko muziko kelią.

           Šventinį koncertą pradėjo mokytojų Romualdos Umbrasienės (smuikas) ir Robertos Mikučionytės (fortepijonas) duetas. 

            Programoje pasirodė jaunučių ir jaunių chorai, vokalinis, akordeonistų ir smuikininkų ansambliai, skambėjo fortepijono melodijos. Susirinkusieji mėgavosi spalvingu ir išskirtiniu koncertu, kuriame pasirodė Eišiškių mokyklos mokiniai ir absolventai.

           Pačia gražiausia dovana mokyklai – tai jos buvusių mokinių pasirodymai. Sugrįžę į šventę, gražūs, jauni, jau suradę savo gyvenimo kelią, tačiau nepamiršę muzikos, neišbarstę to, kas jų sielose buvo su meile pasėta… Mokytojai vėl išgirdo savo mokinių fortepijono, akordeono, gitaros muziką, juos naujai sujaudino dainų melodija…

           Šventės proga sulaukėme labai daug gražių sveikinimų ir palinkėjimų iš  rajono vadovų, ugdymo įstaigų vadovų, mokyklos draugų ir bičiulių. Gražių ir prasmingų sveikinimų mokyklai taip pat linkėjo mokinių tėvai, buvę mokiniai.

          Dėkodami už aktyvią veiklą, Šalčininkų rajono savivaldybės administracija įteikė padėkos raštus mokyklos mokytojams bei mokytojams veteranams. Jubiliejaus proga už ilgametį ir kokybišką darbą, profesionalų mokinių paruošimą respublikiniams ir tarptautiniams konkursams bei aktyvią koncertinę veiklą  apdovanojo akordeono mokytoją Kristiną Liachovič, fortepijono mokytoją Liliją Ščevil. Taip pat padėkos raštais už sąžiningą ir atsakingą darbą buvo apdovanoti ir kiti mokyklos darbuotojai.

           Šventę užbaigė Jungtinis choras (vadovė Elvyra Savickaja) su daina „Mes čia“. Į sceną buvo įvežtas jubiliejinis tortas, uždegti fejerverkai, pabiro spalvotų konfeti lietus.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos