Dainų šventė "Kad Giria Žaliuotų" 2024

2024 m. liepos 6 d. Vilniuje, Vingio parke, tūkstančiai žmonių susirinko į renginį, kurio nepamirš visą gyvenimą šimtmetį mininčios Lietuvos dainų šventės finalą. Renginį pradėjo pučiamųjų orkestrų pasirodymas, 21 val. tradiciškai buvo giedama Tautiška giesmė, o po jos iki pat vidurnakčio skambėjo tūkstančių lietuvių kartu dainuojamos dainos.
 

Prieš prasidedant finaliniam koncertui vilniečiai ir miesto svečiai džiaugėsi šventinėmis eitynėmis nuo Katedros iki Vingio parko.

Dainų šventės svečius pasveikino Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Skaičiuojama, kad specialiai Dainų dienai pastatytoje parko estradoje dainavo 378 chorai, beveik 12 000 atlikėjų.

Nuoširdžiai džiaugiamės, kad mūsų mokyklos Jaunių choras turėjo galimybę sudalyvauti dainų šventėje Kad Giria Žaliuotų”. Dėkojame choro vadovei Elvyrai Savickajai ir koncertmeisterei Gretai Giedraitei už mokinių paruošimą bei įdėtą darbą.

Dainų diena Kad giria žaliuotųapibendrino visą šimtmetį mininčios Dainų šventės savaitę. Šimtmetiskaip istorijos laikotarpis, ir šimtmetis – tarsi nesibaigianti daina, kurios žodžiai mūsų valstybės ir mūsų kultūros istorija, ryškiai atsispindinti ir šimtametėje Dainų šventės tradicijoje. Dainakertinis ir nepakeičiamas šios tradicijos žodis, į kurį susitelkia Dainų dienos kūrėjai, šventės programą sudarę iš svarbiausių ir skambiausių kūrinių, liudijančių kintantį laiką ir dainavimo kultūros kelią, įprasminančių mus dainuojančią, kūrybingą tautą, skirtingais balsais atliepiančią tuos pačius dainos žodžius.

Šimtmečio Dainų dienoje daina atsivėrė ne tik dalyvių ir žiūrovų balsais. Kaip teigė organizatoriai, daina čia tapo pasakotoja, klausytoja ir pašnekove, daina čia mąstė, kalbėjo, jaudinosi, ruošėsi ir klausėsi mūsų, prabylančių ir nutylančių bendrystėje. Dainų dienoje visa tapo vieniu, kaip ir žaliuojanti giria, žemę sujungianti su dangumi.
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į mokyklą
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas