Tarptautinis chorų festivalis „Skambėkit, Kaišiadorys!“ 2024

2024 metai ypatingi – Kaišiadorys tampa Lietuvos kultūros sostine.

2024 m. gegužės 31 – birželio 2 dienomis vyko pirmasis Tarptautinis chorų festivalis „Skambėkit, Kaišiadorys!“.

„Skambėkit, Kaišiadorys!“ atidarymas įvyko gegužės 31 d. miesto širdyje – Teofiliaus Matulionio aikštėje. Čia galėjote pamatyti Vilniaus universiteto merginų choro „Virgo“ su kameriniu orkestru, solistais bei baleto šokėjais pasirodymą. Birželio 1-ąją festivalio svečiai iš užsienio koncertavo įvairiuose savivaldybės miesteliuose, o birželio 2-ąją mūsų mokyklos Jaunių choras buvo pakviestas į pagrindinį festivalio renginį Kaišiadorių miesto Miško parko estradoje, kur savo dainomis džiugino chorai, vokaliniai ansambliai, šokio sūkuryje sukosi tautinių šokių kolektyvų poros. Kadangi Tarptautinis chorų festivalis taip pat buvo dedikuojamas Lietuvos dainų švenčių tradicijos šimtmečio paminėjimo šventei ,,Kad giria žaliuotų“, jame buvo atliekama šios šventės programa.

Nuoširdžiai džiaugiamės, kad mūsų mokyklos Jaunių choras turėjo galimybę vykti į tarptautinį chorų festivalį bei puikiai praleisti laiką kartu su visos Lietuvos chorais. Dėkojame Valdemarui Novickiui už suorganizuotą autobusą.

Dėkojame choro vadovei Elvyrai Savickajai ir koncertmeisterei Gretai Giedraitei už puikiai paruoštus mokinius šiai šventei.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Priėmimas į mokyklą
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas