VII TARPTAUTINIS KONKURSAS-FESTIVALIS „INTEGRACJE MUZYCZNE 2022” 2022 birželio 8-12 d.

Š. m. birželio 8-12 dienomis, po ilgos dviejų metų pertraukos, Šalčininkų rajono muzikos ir menų mokyklų mokiniai dalyvavo tradiciniame VII-ame tarptautiniame konkurse-festivalyje „Integracje muzyczne 2022”, kurį organizavo draugijos „Wspólnota Polska“ Torunės skyrius, Torunės pavietas (Starostwo Powiatowe w Toruniu) ir Chelmžos I laipsnio muzikos mokykla. Konkurso „Integracje Muzyczne“ garbės globėju yra Kujavijos Pamario vaivadijos maršalka Piotr Calbecki. Eišiškių, Jašiūnų muzikos ir Šalčininkų Stanislavo Moniuškos menų mokyklų dvidešimt aštuonių mokinių ir septynių mokytojų grupė vyko į konkursą Chelmžos I laipsnio muzikos mokyklos direktoriaus Piotro Janiszewskio kvietimu.

Konkurso dalyviai varžėsi trijose amžiaus grupėse. Išklausius visus atlikėjus, konkurso komisija išrinko laureatus ir diplomantus bei paskelbė rezultatus, kurių su nekantrumu laukė konkurso dalyviai ir jų mokytojai.

Festivalis vyko dvi dienas, skambėjo įvairių kompozitorių kūriniai, mokiniai rodė savo gebėjimus grodami įvairiais muzikos instrumentais: fortepijonu, smuiku, akordeonu, violončele, fleita, klarnetu, gitara, saksofonu ir kt..

Nuoširdžiai džiaugiamės ir sveikiname šio konkurso-festivalio laimėtojas.

Laureatais tapo – mokyklos fortepijoninis duetas Ernesta Kolomycka ir Erika Monkevič (mokytoja Lilija Ščevil).

Diplomantais tapo mokyklos solistės Karolina Gotovecka (fortepijonas) ir Adriana Buckutė (fortepijonas) bei fortepijoninis duetas Augustė Kaziukevičiūtė ir Emilija Šilko, jų mokytoja Lilija Ščevil.

Birželio 11 d. vyko laureatų bei diplomantų apdovanojimas ir koncertas, į kurį atvyko garbingi svečiai – Kujavijos Pamario vaivadijos Maršalkos biuro Torūnėje Tarptautinio bendradarbiavimo departamento direktorė Sylwija Tubielewicz Olejnik, draugijos „Wspólnota Polska“ Torunės skyriaus narė Janina Binczak kartu su pirmininke Anna Kosicka.

Buvo organizuotos ir pažintinės išvykos į Torunės miestą, tad įspūdžių tikrai netrūko!

Džiugu, kad Šalčininkų rajono muzikos ir meno mokyklos mokiniai turi galimybę plėsti savo akiratį, koncertuoti ir garsinti mūsų rajono mokyklas ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

Dėkojame visiems organizatoriams, prisidėjusiems prie festivalio organizavimo, ypač Chelmžos I laipsnio muzikos mokyklos direktoriui Piotrui Janiszewskiui.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos